Két kényelmetlen helyzet,

amikor egy gyártó cég “élete” felborul a tisztítószer miatt, hatósági ellenőrzésekre lehet számítani, egy komoly bírság is kilátásba kerülhet, és végül még a környezetvédelmi hatóság is bejelentkezik egy “röpke” látogatásra

Figyelem! Néhány sokkoló szalagcím következik, amelyek mellett Ön sem mehet el érdektelenül!

Súlyos károsodást okozott a tisztítószer Szabolcsban

Maradandó égési sérüléseket szenvedett a karbantartó

Szabolcsi Hírlap

Megvakult a segédmunkás a rábízott gép tisztítása közben

A 33 éves László mit sem sejtve indult munkába. Estére már csak az egyik szemére látott. Az ipari tisztítószerek, évről-évre súlyos baleseteket okoznak!

…minden szakterületen elengedhetetlen a kockázatértékelés: hogy pontosan meg legyen határozva, milyen fizikai, pszichológiai tényezőknek kell megfelelniük a dolgozóknak, és munkájuk során mely környezeti ártalmaknak lesznek kitéve.
HVG

Fokozottan ellenőriz a Környezetvédelmi Felügyelőség

Nagyszabású ellenőrzéseket tervez a környezetvédelem testülete a vállalkozások károsanyag-kibocsátásaival kapcsolatban. Főként a vegyszerek tárolását, semlegesítését, és környezetbe juttatását vizsgálják majd.

“…a fokozódó munkavédelmi ellenőrzések, kíméletlenül kiszabott bírságok riasztóan hatnak a vállalatvezetőkre.”
HVG

Újabb jelentős bírságot szabott ki az Országos Környezet- és Vízügyi Főfelügyelőség

“Az ellenőrzések – a munkáltatóknál és alvállalkozóiknál is – szigorú szabályok szerint zajlanak, ezeknek köszönhetően az alapvető hiányosságokon kívül egyéb szabálytalanságokra is fény derül.”

Ökológiai, környezettechnikai és környezetvédelmi szaklap

Olvasson tovább…